Vaja läheb:

Terve kana
Kartuleid
Oliiviõli
Sidrunimahla
Kanapuljongit
Rosmariini
Meresoola
Musta pipart
Cayenne pipart
Küüslauku

Lõika kana tükkideks ja pane suurde kaussi. Lisa juurde kooritud ja neljaks lõigatud kartulid.
Nirista peale oliiviõli, värskelt pressitud sidrunimahla, maitsesta pressitud küüslaugu, kuivatatud rosmariini, musta pipra, cayenne pipra ja meresoolaga.
Sega kätega kõik ühtlaseks ja lase kanal-kartulil mõned tunnid marineeruda.
Tõsta kana ja kartulid ahjuplaadile, lisa juurde puljongit ja marinaad. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45-60 minutit. Vastavalt sellele, kuidas kana ja kartul valmivad, tuleb ka aeg valida.
Kui kana on küps, rösti kartuleid veel eraldi mõned minutit kõrgel temperatuuril ahjus.
Serveeri kana ja kartulid koos tzatziki kastmega.

Kreeka dipikaste ehk tzatziki
Terve kurk
Kreeka jogurtit
Küüslauku
Sidrunumahla
Meresoola
Musta pipart
Cayenne pipart
Tilli

Koori ja riivi terve kurk, maitsesta soolaga ja lase seista.
Kurna läbi marli välja enamus kurgist tulnud veest, sega kokku Kreeka jogurti ja pressitud küüslauguga.
Maitsesta soola, musta pipra, cayenne pipra ja värskelt pressitud sidrunimahlaga.
Haki dipikastmesse ka tilli. Maitse ja timmi kastet vastavalt soovile.
Söö koos sidrunise kana-kartuli roaga.