RETSEPT | Mõnus amps — Kreekast inspireeritud pitataskud sobivad nii lõunasöögiks kui tervele perele õhtueineks
Kanamarinaad:
2-3 tükeldatud kanafileed
2 spl oliiviõli
2 spl sidrunimahla
4 hakitud küüslauguküünt
soola
tšillihelbeid
pipart
Köögiviljalisand:
1 tükeldatud punane paprika
1 tükeldatud kollane paprika
1 tükeldatud sibul
4 tükeldatud suurt ploomtomatit
2 spl oliiviõli
soola
pipart
Sega kana marinaadiainetega kokku ja jäta pooleks tunniks toatemperatuurile, et maitsed jõuaks imenduda.
Laota ahjuplaadile köögiviljad, sega oliiviõli ja maitseainetega. Kalla samale ahjuplaadile ka marineeritud kanatükid. Küpseta 230 kraadi juures 20 minutit.
Samal ajal sega kokku kaste:
250 grammi maitsestamata jogurtit
1 spl sidrunimahla
1 riivitud küüslauguküüs
2 spl hakitud peterselli
1 tl soola
0,5 tl pipart
Sega ühtlaseks.
Soojenda pitataskud, täida köögiviljade ja kanaga, nirista peale jogurtikastet naudi suviseid maitseid!