RETSEPT | Grill-leib sprottidega — armastad või mitte, külmaks see sind ei jäta
Kiirmeetod, kuidas matkal lihtsatest asjadest grillleiba valmistada. Ja kui külmaga matkama ei tihka minna, võib seda ka kodus teha. Mitte siis matkata vaid grillleiba. Näiteks ahjus.
Sprotid on teatavasti suitsutatud kilud. Ja neid üldjuhul kas armastatakse või vihatakse. Sprottidega tomatikastmes on sama lugu. Erinevalt teistest kaladest, mis nimetatud soustiga kokku puutudes muutuvad automaatselt räimedeks, säilitavad suitsutatud kilud endiselt oma maitse. Ja nagu öeldud, seda armastatakse. Või siis mitte.
Tegelikult aga ei maksaks sprotte tomatikastmes sugugi peljata. Nagu ka teisi sarnaseid tooteid, sest neid on vajadusel lihtne kaasas kanda. Lisaks on nad üsna toitvad ning nendest saab väga lihtsa vaevaga valmistada mitmesuguseid roogasid. Nii külmi kui sooje. Antud juhul siis grillleibasid, mis sind kindlasti külmaks ei jäta. Kui mitte muud, siis vähemalt suu saab otse grillilt võetud leiba süües soojaks.
Niisiis on sul vaja leiba, konserveeritud sprotte tomatis ning juustu. Paha ei tee ka viil sibulat. Kui nimetatud köögivili sulle just vastumeelsust ei valmista. Võta leib ning lao sellele tubli ports sprotte, seejärel sibularõngas ning lõpuks juustuviilakas. Aseta taies grillile ning oota. Umbes täpselt niikaua kuni juust hakkab vaikselt sulama. Kergelt mullitav ja venima hakkav juust on kindel märk sellest, et roog on valmis. Head isu!
Vaja läheb:
Leiba
Konservi sprotid tomatikastmes
Juustu
(Sibulat)