1. Kuumuta pann korralikult tuliseks. See võib isegi kergelt suitsema hakata.

2. Kuumuta pannil enne hakkliha lisamist õli. Õli aitab lihale koorikut tekitada ja nii jäävad lihamahlad sisse.

3. Ära panni üle koorma. Ära pane pannile liha rohkem kui 2/3 ulatuses.

4. Ära hakka kohe liha segama, vaid lase esimesel koorikul tekkida.

5. Pärast esimest pruunistamist hakka hakkliha pannilabidaga väiksemaks töötlema.

6. Lisa maitseained pärast esimest pruunistamist. Eelkõige kasuta soola ja pipart. Head hakkliha ei ole vaja ülemaitsestada.

7. Hakkliha on valmis, kui kogu pannitäis on värvi muutnud ja roosat liha ei ole enam näha.

8. Kotletti prae mõlemalt poolt ja küpsust saad kontrollida vetruvuse järgi. Kui kotlet jääb vetruv, on liha keskelt veel toores ja võid selle tõsta eelkuumutatud ahju järelküpsema

Kotlettide valmistamise juhendi leiad siit: Klassikaliste kotlettide retsept