Kõik sai alguse aastal 2014, kui Inga Aponte indiaanihõim oli end parasjagu vabaks võidelnud geriljade võimu alt, kes sundisid neid mooni- ja kokapõõsaid kasvatama. Coffee People’i avastamise hetkel tegid nad just oma esimesi samme kohvikasvatamisel. Koostöös Coffee People’i pikaaegsete kohvialaste teadmistega arendas hõim välja erikohvi kasvatuse, kus kvaliteedile panustatakse juba alates taimede kasvatamisest. Kohvioa töötlemisel kasutatakse kõige keskkonnasõbralikumat viisi. Oad asetatakse spetsiaalsetele „vooditele“ (pealt ja alt avatud võrkvoodid, mille peal kuivamine toimub), kus ubade kuivamisprotsess kestab 10–12 päeva. See säästab kütust, elektrit ning suures koguses vett.

„Honey töötlemisprotsessis pestakse suurem viljaliha maha, aga mitte kõik. Kuivades võtab see väike viljaliha kiht, mis alles jäetakse, mesise välimuse ja isegi maitse,“ kommenteerib Coffee People’i röstimismeister ja tootmisjuht Arnold Ilves. Tänu kõrgele kvaliteedile on Coffee People’il võimalik maksta ka õiglast hinda, mis on kordades kõrgem kohvibörsi hinnast, sealhulgas fair trade börsikoefitsiendist.

Eestisse jõudes läheb honey töötlemismeetodiga kohv juba edasi Coffee People’i röstimismeistri ja tootmisjuhi Arnold Ilvese kätte, kes annab sellele veel erilise röstimisprofiili. „Kõikide kohvide röstimisprofiilid on meie meeskonna poolt välja töötatud. Tahame, et inimene tunneks ennast kohvi juures hästi. Maailm on niikuinii kreisi ja kirju ning kõigil on stressi, isegi see viis sekundit stressivaba elu on hea elu.“ Arnold ütleb, et kui panna kõik Coffee People’i kohvid lauale, siis Inga Abonte jääb alati silma. „Selle maitse on eriliselt magus, tugevate puuviljaste nootidega. Meenutades südasuve mahlast kirssi, mis on kaetud tumeda kakaoga ning see sobib nii kohvimasinatesse kui ka käsitsi valmistamise meetodeid kasutades.“

Detsember on head tegemise kuu. Coffee People Inga Aponte kohviga saad teha kolmekordselt heateo – nii iseendale, teistele inimesele kui ka keskkonnale.

Coffee People röstimismeister  ja tootmisjuht Arnold Ilves

Jaga
Kommentaarid