Getter Jaani muinasjutumaal ei ole kunagi igav. Pere neli põlvkonda naisi meenutab pisut vot Trappide pereansamblit "Helisevast Muusikast": nad tõesti laulavadki kodus kõik koos! Vanaema Katre ehk MaMa ChaCha, nagu ta tütretütar Emili sünni järel ristiti, naudib vorstitegu ja õpetab meilegi oma lemmiku kartulivorsti meisterdamist.

Hapukapsa ja verivorstita ei kujuta me küll keegi oma jõululauda ette. Kuidas verivorste pannil praadida ja ahjus küpsetada nii, et need jääks terveks ja ei peaks perele pakkuma pannitäit musta putru? Aga kui panna need hoopis piruka sisse? Mari-Liis Ilover tuletab meelde ka mahlase seaprae küpsetamise saladused ning jagab soovitusi, mis lihapraele kaaslaseks sobiks. Rita Osa võttis ette korraliku sülditeo ja näitab, kuidas meie peaaegu et rahvusrooga mitmel eri moel serveerida.

Aarne Vaik meenutab, kuidas vanasti jõulude ajal Käsmu kuuskesid hõbedaste silkudega ehiti, mõtiskleb, mis on Eesti parim kala ja mis juhtub inimesega siis, kui kõht saab täis. (Vihje: siis tuleb armastus).

Ja muidugi saab kooki ka. Kiiremat kooki šokolaadi, toorjuustu ja pohladega neile, kel aega napib, ning pehmet piparkoogikooki apelsinimoosi ja suhkrustatud marjadega neile, kel pisut rahulikum graafik ja tormata pole vaja. Kondiiter Marika Sinkkonen annab nõu, kuidas valmistada piparkoogiglasuuri ja mis nõkse kasutada piparkookide kaunistamisel.

Rasmus Kofoed, kolme Micheli on väga nõus filosoofiaga, et toit on parim ravim, aga kahjuks kipume me seda igapäevaelus liiga tihti unustama. Tema on suur vegantoitumise pooldaja ja kuigi ta mekib oma restorani liha- ja kalaroad ka ära, on tema oma pere jõululaual alati taime- või veganroad. Aga mis saab restoranimaailmast uuel aastal? Rasmusel on selle kohta oma nägemus.

Lisaks, nagu ikka, hulk häid argiroogade retsepte, uudiseid ja häid mõtteid ja nutikaid soovitusi! Mõnusat jõuluootust ja toredaid toiduelamusi!

Loe kogu ajakirja SIIN ja telli ajakiri Oma Maitse endale koju SIIN