Kui seni valmis Parim Eesti Kokteil nende ettevõtete toodetest, kes olid oma laudade ja jookidega tulnud Eesti Joogifestivalile, siis sel aastal saab kokteil olema eriti põnev. Nimelt paneme välja kõik need tooted, mis saadeti Parima Eesti Joogi konkursile ning baarmenidel tuleb neid kasutades valmistadagi kohapeal oma kokteil. Kokteilivõistlust võite aga kõik ekraani vahendusel ise ka jälgida.

Parim Eesti Jook 2020 konkurss oli seekord väga võimas. Osa võttis 159 erinevat jooki 46-lt ettevõttelt, mida hinnati pimedegustatsioonidel (jookide taara oli kaetud). Neid hindasid Eesti tunnustatud sommeljeed, baarmenid, ajakirjanikud ja teised oma valdkonna eksperdid.

Ükski tootja degusteerimisel ja hindamisel ise osaleda ei saanud. Joogid jaotati oma olemuse järgi erinevatesse kategooriatesse ja igat kategooriat hindas 8 kuni 12 inimest. Iga kategooria võitja saab tunnustatud kuldse diplomi ja märgiga. Hõbedase diplomi ja märgi saab/saavad need joogid, mis said kõrged tulemused, aga võitjaks ei osutunud.

ÜRITUSE AJAKAVA: