Kes pole enda jaoks veel Ida-Virumaa maitseid avastanud, neil tasub seda kahtlemata teha, eriti maitseseikluse soodsate tingimuste valguses. Eesti Maitsete juht Aivar Hanson märgib White Guide 2021 väljakuulutamise valguses, et ehkki Ida-Virumaale pole uusi toidukohti lisandunud, on sealsete restoranide puhul märgata olulist arengut paremuse poole.

Maitseseikluse eripaketi on pannud välja 12 erinevat Ida-Virumaa restorani ja kohvikut.

Maaliline Saka mõis asub sedavõrd looduskaunis kohas, et sinna tasub igal juhul sõita, isegi kui pole parajasti võimalik pikemaks jääda. Toidukuul on selleks eriti hea aeg, sest mõisapere on pannud kokku mõnusa pakkumise, millega saate lasta end kostitada. Pakkumine sisaldab suupistevalikut, mida tasakaalustab magusa ampsuna küpsetatud toorjuustukook mango, astelpaju ja karamelliga.

Imearmsa ja hubase Mäetaguse mõisa hotelli ja spaa restoran Rosen kostitab toidukuul kahe mõnusa pakkumisega. Valikus leidub nii kahekäiguline menüü kui ka tervelt viiekäiguline külluslik maitseelamus! On äärmiselt tõenäoline, et pakkumine viib keele alla.

Kaevuri maitseelamus eeldab tutvumist ehtsa kaevuritööga ja sisaldab kaevurit kosutavat toekat lihaleiba. Pakett sisaldabki soodushinnaga ekskursiooni maa alla (10 eurot*) ja kaevuri einet. Kogu paketi maksumus ühele inimesele on 15 eurot. Tavaekskursiooni hind on 17 eurot. Broneeri külastus: info@kaevandusmuuseum.ee.

Tallinna poolt Ida-Virumaale suundujatele jääb tee peale maaliline Valaste juga. Miks mitte seda imetlema minnes juba ka kohvikus peatus teha? Valaste Puhkeküla kohvik kostitab toidukuu raames eriti külalislahke kahekäigulise pakkumisega kahele (15 eurot) või suisa neljale inimesele (25 eurot)!

The Irish Embassy Pub on tõelise Iiri tundega pubi ja toidukuu raames ootab külastajaid ka sellekohane maitseelamus. Külastaja võib valida kahe- või kolmekäigulise (vastavalt 15 eurot ja 25 eurot) toidukorra vahel. Kaugele polegi vaja sõita – väike Iirimaa on siinsamas lähedal!

Narva kõige muhedam kohvik on toidukuu raames pannud kokku eriti toreda kolmekäigulise pakkumise, mida võib nautida kas üksi või kahekesi! Pakkumine sisaldab eelrooga, pearooga ja desserti külalise omal valikul. Ühele inimesele kehtib pakkumine hinnaga 15 eurot, kahele hinnaga 25 eurot. Tutvu Kohvik Muna ahvatleva menüüga.

Jõhvis asuv Gruusia trahter Mimino on seiklejatele oma rikkalikust menüüst tõelised pärlid välja valinud, mida iga külastaja peaks kindlasti proovima.

Valikus on:

  • baklažaani-assortii Kreeka pähklite, maitserohelise ja küüslauguga;
  • Adžaaria hatšapuri („laevuke“ juustu, muna ja võiga);
  • praetud hinkaalid lihaga;
  • baklava (kook mee ja pähklitega).


Pakkumise hind 25 eurot kehtib kahele inimesele kokku! Broneeri laud.

Toila SPA Hotell kosutab nii keha kui ka vaimu paketiga „Siga ja saun“! Vaid 25 euro eest sisaldab pakkumine nii hõrku metsseapraadi kui ka kolmetunnist lõõgastust Toila termides. Peakokk on pannud erilist rõhku kohalikule toorainele ja korjanud mitmed kasutatud saadused omaenda metsast. Tegelikult on restoran Mio Mare pannud välja tervelt kaks pakkumist, millest ühte võib soovi korral ette tellida ja nautida näiteks hoopis kodus.

Narva linnuse restoran Rondeel teeb keha seest soojaks toiduga! Jahedateks õhtuteks on valitud maitseseikluse menüüsse kaks erinevat pakkumist (hinnaga 15 eurot ja 25 eurot). Novembrikuu külastajad saavad esimesena maitsta ka Rondeeli uut à la carte-menüüd ja „toidusuveniire“, nagu ahjuõuna- ja ebaküdoonia-chutney, merevetika- ja grillpaprikaadžika ning koorene kadakamaitseline käsitöövõi, mis sobivad muuseas imehästi ka jõululauale või kingikotti!

Meresuu Spa & Hoteli juurde kuuluv restoran Meloodia on avatud kõikidele hea toidu austajatele – ka neile, kel pole parajasti mahti spaapuhkust veeta. Maitseseikluse raames tervitab restoran Meloodia külalisi kahe maitsva pakkumisega. Raske on aga valida, kas eelistada mõnusalt vürtsikat kõrvitsasalatit, lõhetartari või hoopis küülikupraadi.

Kas teadsid, et Narva-Jõesuus on Eesti pikim liivarand? Pärast mõnusalt värskendavat jalutuskäiku rannas on paras aeg mekkida toidukuu hüvesid Merepargi ApartHotel & Café kohvikus. 15 euro eest saab kahekäigulisest toidukorrast kõhu korralikult täis ning lõpetuseks nautida kodust hõõgveini pähklite ja õuntega. Tormised õhtud hakkasid just kuidagi eriti romantilised tunduma!

Narva linna ühe ikoonilisema sümboli – Narva hotelli restoran M. Chagall ootab teid toidukuul kahe- või kolmekäigulisele õhtusöögile, vastavalt teie valikule! Mõlema juurde on oskuslikult valitud ka sobivad veinid, mis sisalduvad pakkumise hinnas.

Tutvu kõikide maitseseikluse pakkumistega lähemalt veebilehel idaviru.ee/maitseseiklus.

Pakkumisi saab osta ka GO Traveli kaudu.

Jaga
Kommentaarid