10.11.2020, 23:25
RETSEPT | Sügistalvine õuna-kaneelijook
Soojendav õuna-kaneelijook sobib nii väikestele kui suurtele!

Foto: Shutterstock
Koostisosad:
- 1 tk umbes 10 cm pikkune kaneelipulk
- 6 tk nelgitera
- 1 l magustamata õunamahla
- 2 sl vedelat mett
- 25 g rosinaid
- 1 tk väike õun
- 2 sl sidrunimahla
- 4 portsjonit
Valmistamine:
- Pange kaneelipulk ja nelk täidetavasse teekotti.
- Segage suures potis õunamahl, mesi ja rosinad, lisage vürtsid ja laske 1 tund seista, nii et rosinad ligunevad.
- Koorige õun, eemaldage südamik ja lõigake neljaks sektoriks. Kuumutage tasasel tulel mahl, lisage õunaviilud ja laske sumbes 20 minutit tõmmata, kuni õunad hakkavad pehmenema.
- Eemaldage segu pliidilt, võtke vürtsikott välja ja segage juurde sidrunimahl. Pange õunaviilud tassidesse ja valage jook peale. Serveerige kuumalt!