Arvukad uuringud on näidanud, et hommikusöögi vahelejätmine võib selle langetamise asemel hoopis kaalutõusu põhjustada, kuna söömata jätmise üks tagajärgi on see, et tunnete end terve päeva näljasena. Nii tarbite lõpuks rohkem kaloreid, kui oleksite söönud täisväärtusliku hommikusöögiga. Kui sööte toitvat hommikusööki, siis saate kasu ka tervisele.

Lihtsad ja tervislikud hommikusöögid, mis ei pane välja mõtlema vabandusi päeva esimese söögikorra vahelejätmiseks, pani ritta portaal Askelterveyteen.com

Lihtne ja tervislik hommikusöök

Kaerahelbed ja puuviljad

Kaerahelbed ja puuviljad on ühed parimad abivahendid ainevahetuse kiirendamisel ja annavad energiat, mida keha vajab korralikuks toimimiseks. Nende toodetega hoolitsete oma tervise eest hästi! Seda hommikusööki on väga lihtne valmistada, sest peate segama kaerahelbed piimaga ja lisama seejärel nisuidusid või jahvatatud linaseemneid, marju, õuna või banaani.

Kreeka jogurt ja müsli

Kreeka jogurt on hea valik, kuna see sisaldab tavalise jogurtiga võrreldes probiootikume ja rohkem valku. Ideaalis kasutage maitsestamata Kreeka jogurtit ja lisage sellele müslit (pähklite ja puuviljadega, ilma suhkruta).

Vahvlid, marjad ja maapähklivõi

See hommikusöök on meeldiva maitse ja põneva tekstuuri tõttu hea valik lastele isegi nädalavahetustel. Valmista vahvel ja kui see on korralikult praetud, määri sellele veidi maapähklivõid ning lisa veel paar marja.

Muna-seene burrito

Kui teil on hommikueine valmistamiseks veidi rohkem aega, peaksite kindlasti proovima seda tervislikku kooslust. Pange pannile üks supilusikatäis oliiviõli, seejärel lisage hakitud seened ja üks muna. Segage mõni minut ja pange segu täisterajahust valmistatud tortilja sisse.


Kihiline võileib

Valmistage maitsev kihiline võileib. Kõik, mida peate tegema, on praadida üks muna, panna see kahe täisteraleiva viilu vahele, lisada peekoniviil ja paar spinatilehte ning soovi korral lisada viil väherasvast juustu.

Köögiviljaomlett
2-le

See roog on hea moodus köögiviljade toidus kasutamiseks. Puhastage ja hakkige roheline ja punane paprika ning praadige keskmisel kuumusel pehmeks.

Kloppige kausis 4 muna ja 2 sl piima (või vett). Maitsestage soola ja musta pipraga. Kallake munasegu paprikatele ning lase väiksel kuumusel kaane all hüübida. Serveerige värske basiilikuga.

Piim, puuviljad ja kaerahelbed

Smuutid on kiire ja tervislik hommikusöök. Seda maitsvat smuutit on väga lihtne valmistada, koostisosi annavad päeva alustamiseks palju energiat ja aitavad kogu päeva toime tulla.

Koostisosad:

240 ml piima

Banaan, õun, kirss, virsik või mõni muu teie lemmikpuuvili. Võite ka kombineerida mitut puuvilja.

120 ml kaerahelbed

Kuidas seda smuutit tehakse?

Pange koostisosad kannmikserisse ja töödelge segu ühtlaseks massiks. Lisage soovi korral mett või mõnda muud magusainet. Seda smuutit on soovitatav juua jahedana ja värskelt valmistatuna1

Jogurt, maasikas ja kaerahelbed

Teine suurepärane jook hommikuks on see maitsev smuuti jogurti, maasika ja kaeraga. Selle koostisosad annavad palju energiat, stimuleerivad seedimist ja tekitavad täiskõhutunde.

Koostisosad:

240 ml maitsestamata jogurtit

160 g maasikaid

120 ml kaerahelbed

Segage kõik koostisosad kannmikseris ja lisage vajadusel mett või mõnda muud magusainet.

Nüüd teate, kui lihtne on korraliku hommikusöögi valmistamine! Nii et proovige neid 8 tervislikku hommikusööki, kui soovite oma päeva hästi alustada ja samal ajal ka tervist edendada!