Kui teil on kodus avatud köök, siis olete arvatavasti sellest probleemist teadlik: toidulõhnad on ilmsed ka tunde pärast toiduvalmistamist. Toidulõhna ja isegi sigaretilõhna saab aga loorberilehti põletades toast hõlpsalt eemaldada. Nii et loorberilehti ei kasutada mitte üksnes toiduvalmistamisel, seda teadsid juba vanad kreeklased ja roomlased, kes põletasid neid ruumidest ebameeldivate lõhnade eemaldamiseks.

Süüdake mõned loorberilehed selleks sobivas anumas ja mõne aja pärast tunnete meeldivat lõhna. Loorberilehtede põletamine toimib aroomiteraapiana, lehtedes sisalduvad eeterlikud õlide mõjuvad rahustavalt, need avavad hingamisteed ja aitavad seeläbi kehal lõõgastuda. Loorberilehed sisaldavad kemikaali nimega linalool, mis vabaneb lehti põletades ja aitab leevendada ärevust.

Looduslik nõudepesumasina aroom

Mõne aja pärast võib sagedane kasutamine ja erinevate ainete settimine põhjustada nõudepesumasinas ebameeldiva lõhna tekkimise. Selle vastu aitab nõudepesumasina söögiriistade karpi sidruniviilu asetamine.

Sibulalõhn puidust lõikelaual

Sibulate lõikamisel tungib lõhn kiiresti puitu. Pärast sibulate hakkimist loputage lõikelaud kohe külma vee all. Tehke seda ka enne lõikelaua kasutamist, nii ei võta puit lõhna külge!

Pähklite asendaja

Alati pole pähkleid käepärast ja mõnel inimesel on nende vastu allergia. Kookide retseptides või vormiroogades kasutatavaid riivitud pähkleid saab hõlpsalt ja odavalt asendada võis röstitud kaerahelvestega. Tõesti maitsev!

Sool on tükkis

Seda juhtub sageli. Soolatopsis olev sool ei muutu niiskeks ja tükiliseks, kui sellele lisada paar tera riisi.

Kartul – kodune ravim

  • Kartul aitab kompressina reumaatiliste põletikuhoogude või sääsehammustuste korral.
  • Riivitud toore kartuli massiga saab ravida mädanevaid haavasid ja paiseid. Pange kartulimass haigele kohale ja siduda see kinni. Vahetage mähist iga paari tunni tagant.
  • Kartuliauru sissehingamine on rögalahtistava toimega