Kuigi koroonaviiruse pandeemiaga seotud piirangute tõttu saavad Saku Suurhallis kohapeal võistlusest osa kokku maksimaalselt 750 inimest, on toetajate entusiasmi ja poolehoidu Hispaaniat, Hollandit, Islandit, Eestit, Poolat, Taanit, Rootsit, Gruusiat ja Poolat esindavatele tippkokkade ja nende abiliste osas tunda täissaali jagu. Kokandusmaailma suursündmusest on lisaks kohapeal võimalik osa saada ka Bocuse d´Or´i kodulehel.

Valmis pandud köögipoksides ootab meeskondi ees viis tundi ja kolmkümmendviis minutit pingelist tööd. Maailma kokandustipud esitlevad Bocuse d´Or Euroopa eelvoorus sooritama kaks ülesannet, milleks on kandikutest ja taldrikul esitletav toit. Žüriile on hindamiseks road, mille tooraineks on Eesti vutt ja angersäga. Selles võistluses on iga sekund arvel ja pinevust lisab ka asjaolu, et esitlusi hindavad kokku mitu žüriid.

Aužürii, mille liikmeteks on Suurbritannia kulinaaria ikoon Clare Smyth ja Philip Tessier, kes pälvis 2015. aasta Bocuse d'Or finaalvõistlusel Lyonis, hõbeda.

Maitsežürii koosneb 20 osalejariigi esindajatest ja seal esindab Eestit Siigur restoranide juhtiv peakokk Tõnis Siigur. Maitsežürii hindab kandikul ja taldrikul esitatud roogade maitset, originaalsust ning esitlust.

Kolmas žürii, köögižürii, koosneb kuuest valitud kokast, kes hindavad võistkondade tegutsemist köögis ning kontrollivad, et kõik tiimid järgivad võistluse reegleid. Kuue liikme seast on kaks Eesti kokka: restoranide Tchaikovsky ja Mon Repos peakokk Vladislav Djatšuk ning restorani Juur peakokk Kaido Metsa.

Eestit esindab tänavusel Bocuse d’Or´i Euroopa eelvoorus Artur Kazaritski, kes töötab sous chef’ina Kopenhaagenis asuvas kolme Michelini tärniga restoranis Geranium kolmekordse Bocuse d’Or võitja Rasmus Kofoed´i juhendamisel.

Vaikuseminutiga peeti meeles ootamatult meie hulgast lahkunud Soome tippkokka ja degusteerimisžüriisse kuuluma pidanud Matti Jämsénit.

Kokk pidi algselt üritusel osalema Soome koondise presidendina, kuid haigestus esmaspäeval ega sõitnud Tallinna. Jämséni lahkumisest teatas neljapäeval Soome Bocuse d'Or akadeemia.