"Oleme võtnud kasutusele vajalikud ettevaatusabinõud ja soovime vaadata ka tulevikku. Otsustasime mitte peitu minna ja oodata, kuni kriis mööda läheb. On arusaadav, et see ei pruugi juhtuda niipea. Bocuse d´Or on kokkade kogukonna jaoks oluline, jagatakse ühiseid väärtusi ja lisaks võistlemisele saavad tippspetsialistid ideid vahetada. Paljudel on tööga seoses keerulised ajad, kuid olukorra kaardistamine ja probleemidest ning tulevikust rääkimine on samuti olulised!"

Itaaliat Bocuse d'Or´i Euroopa eelvoorus esindav Alessandro Bergamo ütles portaalile Finedininglovers.com antud intervjuus, et kuigi "olukord on hirmutav ja koroonaviirusest pole lihtsat väljapääsu, on siiski oluline sellesse uskuda. Peame võtma kasutusele vajalikud ettevaatusabinõud, kuid vaatama ka edasi."

"See olukord ei takista mul jätkata oma kirega, milleks on teistele inimestele toiduvalmistamine. Kokkadena saame seda alati teha, isegi kui restoranid suletakse. Peame olema positiivsed, leidma lahenduse ja kohanema," rääkis Bergamo.

Bocuse d´Or´il osalejatele on oluline uskuda tulevikku ja olenemata olukorrast pühendumisega tööd teha. Kokad on harjunud raske töö ja kiire tempoga ning pingeline tippvõistlus võib nende jaoks osutuda koguni magusaks hetkeks!

Võistluse otseülekannet saab vaadata Bocuse d´Or´i kodulehel. Esimene võistluspäev algab 15. oktoobri kell 8.30 hommikul. Oma Maitse on võistlusel samuti kohal ja toob teieni põnevamad hetked!

Seniks aga tutvuge mõningate Bocuse d'Or Euroopa eelvoorus võistlevate meeskondadega.

Eestit esindab Bocuse d'Or kokkade tippvõistlusel Artur Kazaritski, kelle meeskonda tutvustav video ei jäta kahtlust, et võistluseks ollakse rohkem kui valmis!

Tippvõistlusel on Rootsi eest väljas Sebastian Gibrand, kes võitis 2019. aastal Lyonis toimunud finaalis hõbemedali ja on võtnud nõuks sel korral kuldmedalit jahtida!

"See on tõesti kuldmedal, mida ma tahan. Samas armastan võistelda ja pole midagi suuremat kui Bocuse d'Or. Oma ettevõtmise nimel olen nii koka kui ka inimesena palju arenenud ja annan endast kõik, et Rootsi jaoks kuldmedal koju viia" seisab Rootsi Gastronoomiaühingu pressiteates.

Itaaliat esindav Alessandro Bergamo ootab pingsalt Eestisse jõudmist.

Taani tippkoka Ronni Ronsoni unistuseks on olnud juba pikemat aega võistlejana Bocuse d'Or´il osalemine. Ta on varasemalt kaks korda teinud võistluse kaasa meeskonnaliikmena, kuid nüüd on saamas tema unistus teoks.

Soome võistkonna esindajal Mikko Kaukonenil on plaanis pakkuda tõsist konkurentsi.

Lisaks aule ja kuulsusele auhinnatakse võistlusel parimateks tunnustatud tippkokkasid skulptor Richard Orlinski poolt loodud kujukestega.