Kuidas pildistada toitu nagu proff? Vaata soovitusi!
Mõned peamised näpunäited toidu kodus pildistamiseks pani ritta portaal Finedininglovers.com
Taust
Pidage alati meeles, et foto peategelane on toit! Seetõttu peaks teie fotode taust olema võimalikult neutraalne. Kui soovite kodus professionaalse välimusega fotosid teha, peaksite valima kaadrid ülalt, nii et laud oleks taustaks.
Valgus
Sõna "fotograafia" tähendab kreeka keeles "valgusega kirjutama", seega mõelge kodus toitu pildistades valguse tähtsusele. Professionaalsete kunstlike valgusallikate jaoks ei pea kulutama varandust. Kasutage loomulikku valgust enda kasuks, eriti päikeselisel päeval. Pehmendage see valguskardinaga, mis toimib nn soft boxina ja aitab välise välklambi toodetud valguse kvaliteeti pehmendada. Pehme valgus - vähem varje, parem pilt.
Värvid
Veenduge, et lauanõud täiendaksid teie pildistatavat toitu. Mõelge näiteks lihtsale oasupile: kasutage toiduga kontrastiks värvilisi nõusid ja muutke roog meeldivaks vaatamiseks.
4. Kompositsioon
Kompositsiooni tabamine on toidufotograafi üks olulisemaid oskusi. Võtke arvesse kahte tegurit: kujundeid ja värve. Näiteks valgetes toonides roog - juustuvaht, näeb ümmarguses mustas kausis hea välja. Pidage alati meeles, et pilk tuleb tõmmata etenduse kõige tähtsamale osale ehk toidule!
5. Pildistamisnurk
See on vaieldav teema, kuid on vähe toite, mis ülalt pildistades ei tundu head. Peate olema täpne, hoides kaamerat või nutitelefoni kõrgel ja taldrikuga paralleelselt. On ka erandeid. Näiteks väärib kihiline kokteil jäädvustamist profiilis ja sama kehtib ka kõrge koogi kohta.
6. Käed jah, käed ei
Kui teete kodus toidupilte, siis pöörake tähelepanu ka oma kätele, sest kaadris olles äratavad ka need tähelepanu! Kui soovite käsi tõesti kaadris näidata, hoides näiteks selle ümber keerdunud spagette, siis veenduge, et see jääks fotol loomulik!
7. Vaba ruum
Pildistatav toit ei pea tervenisti kaadrit täitma. Jätke toidu ümber vaba ruumi ja tulemus on loomulikum.
8. Kaunistused
Kui taust on pildistamiseks paigas, siis vaadake hoolikalt oma taldrikut. Kas sellel on keeruka vormiga roog, siis läheb vaja ainult minimaalset kaunistust. Kui aga on tegemist lihtsa roaga, siis võib mõnest kaunistusest kasu olla. Võib-olla viil röstitud leiba või lilleõis?