Me tahame osta nendest taludest nii palju kui võimalik, sest teekasvatajatel on seda tõesti vaja, kuid probleemiks pole mitte pakkumine, vaid nõudlus," ütles Lovell FaceTime'i vahendusel.

Käputäis suuri ettevõtteid tarnib suurema osa Euroopas ja Põhja-Ameerikas müüdavast teest ning enamik seda teed kasvatavatest kogukondadest elab vaesuses. Sellised programmid annavad tarbijatele võimaluse eetiliselt sisseoste teha, nende raha läheb otse põllumajandustootjale.

Viimase kümne aasta jooksul on ettevõte teinud koostööd Jun Chiyabariga, keda Rare Tea Company kirjeldab kui "üht parimat teeaeda maailmas". Kuna äritegevus on pandeemia tõttu häiritud, siis ei olnud Rare Tea Company´l ei vahendeid ega ka nõudlust sügisese teesaagi ostmiseks, mida Jun Chiyabari neile müüa soovis. Pärast teeaia meeskonnaga vestlemist tuli Lovellil idee pakkuda klientidele võimalust seda Rare Tea Company kaudu ette osta.

Kuidas kõik saavad aidata: minge Rare Tea Company internetilehele ja valige, kui palju teed soovite ette tellida. Himaalaja tee on saadaval kolmes koguses: 300 grammi (110 naela ehk 143,49 dollarit), 500 grammi (185 või 241,32 dollarit) ja üks kilogramm (365 naela ehk 476,12 dollarit). Lovell võrdleb tee ette ostmist veini en primeur ostmisega, mille puhul pakkumine ja ostmine toimub nii-öelda ette ehk tulevikuostu põhimõttel, kuna ostetud vein pole veel lõpuni valmis küpsenud, on alles vaadis ja seega hind on oluliselt soodsam kui siis, kui osta seda hiljem juba valmis pudeldatud kujul.

Ta ütles, et iga ostu sooritamise järel ütleb Rare Tea Company Jun Chiyabarile, kes selle teekoguse toodab. Ainult ettetellitav tootmine tagab, et teeaiale ei jääks üleliigset toodet kätte.

"See on see, mida me saame talude toetamiseks kogukonnana ja teearmastajatena teha," ütles Lovell.

Tee ise pole veel korjatud ja valmis, kuid Lovell kirjeldas seda pressiteates kui "väga aromaatset ja puuviljast ning sügavate šokolaadi nootidega." Sarnaselt veiniga mõjutavad tee maitset selle kasvutingimused, kuidas ja millal seda korjatakse ning palju muud. Sügisesel saagil on pärast vihma ja võrreldes kevadperioodist pärit teega "omamoodi sügavam ja rikkalikum maitse". Teesaaki mõjutavad lisaks päikesepaistelised päevad, mis vahelduvad uduste ja külmade öödega ning tulemuseks on see, et tee on alati kerge, aromaatne ning olenevalt sordist puuviljase-pähklise noodiga.

Kui soovite teed ette tellida, on tähtaeg 31. oktoober. Rare Tea Company tegeleb saatmisega ja tee jõuab kohale detsembris., jõulupühade eel. Teed tarnitakse üle kogu maailmas, sellega on kaasas hoiukarp, isikupärastatud kinkesõnum ja tee lugu selgitav kaart, oleks see sobiv kingitus kõigile teesõpradele või hoidke seda endale. 1 kilost teest saab 400 kannu teed – "vähemalt 800 tassi."

"Ainus miinus on see, kui olete nii head teed maitsnud, pole enam tagasiteed," ütles Lovell. "Kui olete juba saanud sellist head teed juua nagu seda on Nepaali tee, siis te pakitee juurde enam tagasi ei pöördu.

Millest Oma Maitse oktoobrinumbris veel juttu on, saab lugeda SIIN