Täiuslikud praemunad valmivad veega!
Ajakirja Food & Wine retseptide autor Justin Chapple jagas mõni aeg tagasi oma kõigi aegade parimate praemunade valmistamise nippi, mis on seotud veega! Nii nagu ikka mune praadides, tuleks valada väike kogus õli pannile, ajada see kuumaks ja lüüa sinna munad. Seejärel, umbes 30 sekundi pärast, lisage pannile kuuma vett ja praadige munad, kuni valged on tahenenud ja munakollased on endiselt vedelad. See loob ilma kõrbenud servadeta õrnad ja pehmed praemunad. Parim osa? Need on valmis vähem kui viie minutiga!
See lihtne tehnika võib teid inspireerinud uuesti mõtlema, kuidas te praemune kodus teete ja võib-olla veenab teid ka seda nippi kasutama!
Kasutate vähem õli
Tavaliselt kasutaksite munade praadimiseks umbes kahte supilusikatäit õli, kui soovite krõbeid, pitsilisi servi. Kuid see nipp nõuab ainult ühte supilusikatäit, sest kuum vesi lisatakse pannile varsti pärast munade küpsemise alustamist. See on tervislikum meetod kui klassikaline praadimine.
Munad küpsevad ühtlaselt
Veest tekkinud aur aitab kuumust jaotades munadel ühtlaselt küpseda. Pidage lihtsalt meeles, et ülioluline on hoida kuumust keskmisel tasemel, mis on piisavalt kuum, et valged taheneksid, kuid mitte nii kuum, et põletaksite mune või aurustaksite vett liiga kiiresti.