14.09.2020, 00:29
Kodus nagu parimas restoranis: toorainest serveerimiseni
Vaata retsepte ja stiilisoovitusi!
Vahel on vahva mängida. Nagu lapsed mängivad poodi, mängime meie kodurestorani. Teeme lihtsad toidud, aga serveerime neid niisugusel taldrikul nagu peenes restoranis. Kõigepealt loome õhkkonna: valime laudlina ja riidest salvrätid, vaasid-lilled-küünlad. Seda võib teha paar päeva varem. Eelmisel päeval ostame kogu tooraine ja keedame valmis boršisupi. Samale päevale jätame laua katmise ja kaunistamise, koogi küpsetamise ja prae tegemise.
Alljärgnevast loost leiad soovitusi kodus profirestorani korraldamiseks. Oma Maitse toimetaja Rita Osa jagab nippe nii toitude valmistamise, ajakava planeerimise kui ka tekstiilide ja küünalde valimise kohta.
Ja muidugi menüü, milles on esindatud supp, praad ja magustoit!
Hea borš peab olema nii paks, et lusikas seisab sees püsti. Supp keeda valmis eelmisel päeval – siis on see veelgi maitsvam ja sul jääb õigel päeval mitu tundi vaba aega.
Õunarisoto seakarbonaadi ja õunamünditšatniga on suurepärane pearoog, mille juurde on maguskrõmpsud hernevõrsed ägedaim salatimaterjal – nendest saad taldrikule üles keerutada uhke salatikuhila. Rukolalehed jooksevad spiraalis kaasa.