Oma Maitse tähelepanu köitis kartongist tops, millesse Kadrioru mesitarudest pärit mesi on pakitud. Uurisime Hannes Praksilt selle kohta lähemalt.

"Mesi on bioaktiivne aine, mis lisaks suhkrutele sisaldab ka ensüüme. Mõned neist on aga valgustundlikud, hakates päikese valguse käes lagunema. Tulemus on endiselt magus, kuid tervistav toime on kahanenud. Seetõttu soovitatakse mett hoida pimedas, kuivas ja jahedas. Üsna hästi vastab neile nõudmistele klassikaline sahver. Sahvrid on aga meie majapidamistest kadumas ning külmkapp on aga mee hoidmiseks külmavõitu. Nii jääb tegelikkuses purk enamasti lauale või riiulile otsese päikesevalguse kätte," rääkis Hannes Praks.

Presidendi roosiaia mesi pakitud kartongtopsi.

"Neid asjaolusid arvestades, otsustasin tänavuaastase mee pakkida valguskindlasse kartongtopsi. Mõneti on tegu üsna klassikalise lahendusega, sest enne plastiku suurt võidukäiku, oli levinud nn vahakartong toidupakendid, kuhu pakiti muuhulgas ka mett. Tänase lahenduse puhul kaitseb pakendit seestpoolt siiski spetsiaalne toiduaine laminaat. Kujunduse koos originaalse tekstitüübiga aitas luua disainer Aimur Takk. Minimalistliku lahenduse eesmärk on esitleda mett, kui toitu, vältides selle kunstlikku müstifitseerimist. Viimane, et tähenda, et mees müstikat ei ole, loomulikult on. Kuid seda leidub minu hinnangul kõigis looduslikku päritolu toiduainetes," lisas ta.