24.08.2020, 00:01
PÄEVA ROSIN | Pilkupüüdev mustikatort
Üks ilus tort haarab alati pilku ja seda eriti veel siis, kui see koosneb pehmest biskviidist, vahukoorest, kohupiimast ning värsketest sügavsinistest mustikatest.
FOTO:
Oma Maitse sai sedakorda PÄEVA ROSINAKS inspiratsiooni Eesti Peakokkade Ühenduse tegevjuhilt Helen Vihtolilt, kes jagas sotsiaalmeedia vahendusel isuäratavast mustikatordist valminud fotot. Helen kasutas tordi kaunistamisel loovalt mustikavarsi ja pilkupüüdev maiuspala valmis suisa ilma pritskotita!
Valmistage suvelõpu kohvilauale mustikatort!
- Biskviitpõhja küpsetamiseks läheb vaja samas mahus koostisosi – mune, jahu, suhkrut ja tärklist (1/3 ulatuses).
- Lööge munad suurde kaussi. Lisage suhkur ja vahustage suurel kiirusel heleda tiheda vahu saamiseni.
- Sõeluge omavahel segatud kuivained munavahule ja segage tainast põhjast ülespoole tõstes ettevaatlikult segamini.
- Küpsetage biskviiti eelkuumutatud 200-kraadises ahjus kuni see on pealt kuldkollane. NB! Ahjuust küpsetamise alguses mitte avada!
- Laske biskviidil avatud uksega ahjus ca 15 minutit jahtuda ja jätke küpsetis peale ahjust väljavõtmist restile jahtuma.
- Kohupiimakreemi valmistamiseks võtke vanilje kohupiimapasta ja segage see kokku eelnevalt püreestatud banaaniga ning vahustatud rõõsa koorega.
- Biskviitpõhja immutamiseks kasutage meelepärast mahla või kohvi. Biskviidikihtide vahele määrige hapukat vaarikamoosi. Kaunistage tort värskete mustikatega.
Lugege lisaks: Nämma! Retrokoogid biskviidi, kohupiima, hapukoore ja tarretatud kompotimarjadega on tagasi!
Millest Oma Maitse värskes suvenumbris juttu on, saab näha SIIN