Eile Kadrioru roosiaias toimunud presidendi vastuvõtul pakkus külalistele maitseelamusi Eesti Peakokkade Ühendus koosseisus: Helen Vihtol (EPÜ), Inga Paenurm (Markofka), Kertu Lukas (Suhkruingel), Silver Saa (Ore), Martin Meikas (Ö).


Toiduvalikut koostades oli mõeldud nii liha- kui kalasõpradele ning taimetoidu eelistajatele ja magusasõpradele.

Menüüs oli:

  • Lehttainapirukas tomati, pesto, singi ja maitseõliga (Silver Saa ja ORE).
  • Räimed karaski ja hapukapsakreemiga (Inga Paenurm ja Markofka).
  • Röstitud juurseller, fermeenteeritud selleri kaste, krõbe seller (Martin Meikas ja Ö).
  • Kirsiekleer (Kertu Lukas ja Suhkruingel)
  • Suvised Eestimaised õunad Polli aiandist

Toitu serveeriti biolagunevates lootsikutes ja hoolt kanti ka pürgi sorteerimise eest.

Eesti Peakokkade Ühendus kasutab osa üritusel saadud tulust sel sügisel aset leidva projekti "Lastekodulaste ellu aitamine – lihtsad toidutegemise õpetused" korraldamiseks.