21.08.2020, 16:56
GALERII | Millega kostitati Kadrioru roosiaeda kogunenud presidendi külalisi?
(13)President Kersti Kaljulaid võõrustas eile Eesti iseseisvuse taastamise 29. aastapäeva puhul Kadrioru roosiaias enam kui tuhandet külalist. Oma Maitse teeb ülevaate, mille hea ja paremaga kattis laua Eesti Peakokkade Ühendus.
Foto: Helen Vihtol
Eile Kadrioru roosiaias toimunud presidendi vastuvõtul pakkus külalistele maitseelamusi Eesti Peakokkade Ühendus koosseisus: Helen Vihtol (EPÜ), Inga Paenurm (Markofka), Kertu Lukas (Suhkruingel), Silver Saa (Ore), Martin Meikas (Ö).
Toiduvalikut koostades oli mõeldud nii liha- kui kalasõpradele ning taimetoidu eelistajatele ja magusasõpradele.
Menüüs oli:
- Lehttainapirukas tomati, pesto, singi ja maitseõliga (Silver Saa ja ORE).
- Räimed karaski ja hapukapsakreemiga (Inga Paenurm ja Markofka).
- Röstitud juurseller, fermeenteeritud selleri kaste, krõbe seller (Martin Meikas ja Ö).
- Kirsiekleer (Kertu Lukas ja Suhkruingel)
- Suvised Eestimaised õunad Polli aiandist
Toitu serveeriti biolagunevates lootsikutes ja hoolt kanti ka pürgi sorteerimise eest.
Eesti Peakokkade Ühendus kasutab osa üritusel saadud tulust sel sügisel aset leidva projekti "Lastekodulaste ellu aitamine – lihtsad toidutegemise õpetused" korraldamiseks.