Retsept pärineb 2003. aasta 6. juulil New York Timesi toimetajale saadetud kirjast. Kirjas meenutas Hepburni New Yorgi naaber Heather Henderson oma esimest kohtumist kuulsa filminäitlejaga. See oli aeg, mil Heather soovis katkestada oma õpingud Bryn Mawri kolledžis, Katharine Hepburni alma mater'is. Heatheri isa, kes oli märganud, et näitlejanna elab läheduses, viis kirja tema postkasti ja palus naisel tütrega rääkida. Hepburn helistas järgmisel hommikul kell 7.30 Heatherile ja pidas talle loengu otsuse rumalusest ja veenis teda õpinguid jätkama. See telefonikõne pani alguse Katharine Hepburni ja Hendersoni perekonna kohtumistele.

Näitlejanna Katherine Hepburn.

Ühel päeval kuulis Heatheri isa, et näitlejanna oli sattunud autoõnnetusse ja on paranemas. Ta läks Hepburnile külla ja viis talle browniesid. Hepburn maitses neid ja ütles: "Liiga palju jahu! Ja ärge üleküpsetage neid! Brownied peaksid olema seest niisked!" Filminäitleja andis seepeale soovitusi ja enda retsepti, mida näete allpool.

Katharine Hepburni imemaitsev brownie

12 tk

Koostisosad:

50 g kvaliteetset kakaod

110 g võid

2 suurt muna

200 g suhkrut

60 g jahu

125 g hakitud Kreeka pähkleid

1 tl vanilliekstrakti

näpuotsatäis soola

Valmistamine:

Kuumuta ahi 160 kraadini ja määri vorm (20x20 cm) võiga. Aseta kastrul pliidile ja sulata selles või ning kakao, sega aeg-ajalt, kuni need on segunenud. Eemalda kastrul pliidilt ja lase segul paar minutit jahtuda. Vala segu suurde kaussi. Lisa ükshaaval munad ja seejärel vanilliekstrakt. Sega läbi.

Sega teises kausis kokku suhkur, jahu, pähklid ja sool ning lisa see kakaosegule. Sega läbi ja vala vormi. Küpseta 30-35 minutit. Brownie on valmis, kui noaga lõigates tainast enam selle külge ei jää. Kook peab jääma sees niiske. Lase jahtuda toatemperatuurini ja lõika tükkideks.