Tiibeti piimaseent, mis näeb välja nagu kodujuust, annab rõõsas piimas kasvades ja kosudes täiesti uue piimajoogi. Seda on ülistatud nii immuunsust parandavate, ainevahetust stimuleerivate kui ka energiataset tõstvate omaduste poolest.
Iselaadse probioodi päritolu kohta on liikvel eri ­teooriaid: mõne põhjal pärineb seeneke Kaukasuse mäestikust, teiste väitel aga Tiibetist, kus mungad on seda müstilist organismi juba igavikuliselt kaua kasutanud tervendava piima valmistamiseks.
Bakterite ja pärmide loomingulise palangu tulemusena tekitatakse iselaadne arhitektuuriline lahendus, mis meenutab pisut lillkapsaõisikuid. Niinimetatud floretid on katsumisel pisut geelja konsistentsiga, koosnedes polüsahhariididest, põhiliselt vesilahustuvast kefiraanist. Tiibeti piimaseen on töökindel ega karda puudutamist, joogi kurnamise ja loputamise käigus võib kuhilaid julgesti liigutada.

Edasi lugemiseks: