„Eriolukorras tarbija käitumise mõistmine on oluline mitmel põhjusel. Esiteks aitab see olukorda adekvaatselt hinnata. Teiseks annab infot toidu kättesaadavuse ja ohutuse kohta Eestis. Mitte ei saa vähem oluliseks pidada ka hea tervise säilimiseks vajalikku optimaalset toitainete sisaldust meie igapäevses toidus. Seega on värske toidu kättesaadavus ja ohutus ning tervislikke valikuid toetavate tarbimissoovituste jagamine väga oluline, et toetada kõigi elanike, sealhulgas riskirühmadesse kuuluvate inimeste tervislikke toitumisharjumusi,“ võtab Kätrin Karu kokku uuringu vajalikkuse.

Et asjas selgust saada, kutsutakse kõiki osalema uuringus, mis selgitab toitumisharjumuste muutuseid COVID-19 viirusest põhjustatud eriolukorra ajal ja selle järgselt. Küsimustiku täitmine võtab umbes 10-15 minutit. Vastuseid töödeldakse anonüümselt. Uuring viiakse läbi juunikuu jooksul.

Otselink uuringu küsimustikule asub SIIN.

Uuringut viib Eestis läbi Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus ja selle läbiviimist toetab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Läti esindus (www.norden.lv).