JÄTKUSUUTLIKKUS KÖÖGIS | Tehke toidu pakkimiseks keskkonnasõbralikud mesilasvahalapid
Omatehtud mesilasvahast lapid sobivad ideaalselt toidu pakkimiseks ja katmiseks. Need on plastivabad ja jätkusuutlik alternatiiv tuntud toidukilele.
Kasutage mesilasvahast lappide tegemiseks puhast, eelnevalt pestud ja korduvalt kasutatud linast või orgaanilist puuvillast riiet. Lõigake sellest sobivad tükid, kena viimistletud ääre saate, kui kasutate sikk-sakk kääre.
Et pakkekangas eriti elastne saaks, võite lisaks mesilasvahale kanga peale ka pisut kookosõli määrida.
2 mesilasvahast lapi jaoks vajate kangast, igaüks umbes 18 x 18 cm
puuvillast või linast riiet
2 sl purustatud mesilasvaha või mesilasvaha graanuleid
võimalusel 1 tl kookosõli
Valmistamine:
- Lõigake kangas soovitud suurusega.
- Asetage lõigatud riidetükid puhtale küpsetusplaadile, puistake sellele mesilasvaha ja võimalusel kookosõli.
- Kuumutage ahi temperatuurini 80 ° C, asetage küpsetusplaat ahju. Kui vaha on sulanud, võtke see ahjust välja.
- Vaha ühtlaseks jaotamiseks kangale kasutage kondiitripintslit. See peaks olema vahas täielikult leotatud.
- Eemaldage lapid ahjuplaadilt, nõrutage ja laske nt pesunööril kuivada.
Mesilasvahaga kaetud kangast saab puhastada niiske lapiga, mitte liiaga tugevalt nühkides. Peale puhastamist laske pakkekangal kuivada. Ärge kasutage mesilasvahast lappe kergesti rikneva toiduaine nt toore liha pakkimiseks.
Millest Oma Maitse värskes numbris juttu, vaata SIIT!