Hapendamise ­maailm on võimalusterohke ja suvisel ajal tasuks purki pista peaaegu kõiki aiasaadusi. Õige hapendamine aitab köögivilju soovi korral sel moel ka ületalve säilitada, rääkimata selle toidu söömisel saadavast kasutegurist meie tervisele. Alljärgnevast loost leiad soovitusi, kuidas heade piimhappebakterite eest hoolt kanna ja hapendamisele minevad koostisosad korralikult purki panna.

Proovige hapendatud kirsstomateid selleri ja küüslauguga, mis on suurepärased ampsud: vahepalaks, leivale sätti­miseks, supi sees kasutamiseks, salatile lisamiseks või tugevama toidu juurde kergeks salatiks.

Ingveriga hapendatud värvilised porgandid on mõnus suupiste või praekõrvane, mida sobib kas või niisama krõbistada.

Kas olete proovinud Vene köögist pärit põnevat moodus täidetud hapubaklažaanide valmistamiseks? Kui ei, siis soovitame proovida, sest hapendatud baklažaan porgandi-petersellitäidisega maitseb, oi kui hästi!

Lisaks midagi teravat hapendatud tšilli näol ja suvine ning roosa segasumma-hapuköögivili, mis on mõnus vabakäeline purgitäis suviste köögiviljade hooajaks!

Valmistage ka ananassisalsat erinevatele Mehhiko roogadele lisasära andmiseks ja hapendatud šalottsibulaid rosmariiniga. Sibulad hiilgavad päris korraliku suhkrusisaldusega, mistõttu sobivad need hapendamiseks väga hästi!