“Kalafoor on juhend kõikidele kalasõpradele ja kalasööjale, aga ka kokkadele, maaletoojatele ja edasimüüjatele valimaks kestlikku kala. Kestlik kala on kala, mille populatsioonid on väga heas olukorras, mille püüdmisel ei kahjustata keskkonda ning mille kalandus on hästi juhitud,” ütleb Joonas. Vastavalt neile kriteeriumitele ongi kalad jaotatud kolme kategooriasse - rohelised, mida võib tarbida, kollased, mille puhul peaks olema ettevaatlik ning punased, mida ei tohiks mitte mingil juhul tarbida. Millised need kalad Eestis on, mida süüa tasuks ning millised on need TOP3 kala, mida eriti süüa tasuks, kuula juba podcastist.

Saatest selgub muuhulgas ka näiteks see, millist tuunikala võib süüa ning kas Eestist on võimalik saada kestlikku krevetti. Lisaks räägib Joonas ühest maitsvast uuest ja väga maitsvast kalast, mis on Läänemerre jõudnud. Mis kala see on ja kust seda saab, saad teada kui kuulad podcasti.

Saate Toidujutud stuudios olid kalaspetsialist Joonas Plaan ja saatejuhid Teele Teder ja Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal.

1x
00:00