Pika säilimisajaga toitu saab kuivas ja pimedas sahvris optimaalselt säilitada temperatuuril 15-20 °C. Toiduainete säilimiseks on väga oluline ventilatsioon. Kui teil on köögis vähe ruumi, siis portaali Lecker abiga saate teada, kuidas alljärgnevaid toiduaineid saab sahvris edukalt hoida:

Kuivained: pasta, riis, kaerahelbed, müsli, pähklid, kuivatatud puuviljad, kuivatatud oad, läätsed, riivsai

Küpsetusained: munad, jahu, šokolaad, kakao, maisitärklis, söögisooda, vanillisuhkur

Konservid: mais, konserveeritud tomatid, hapukapsas, oad, kikerherned, tuunikala, kapparid, anšoovised, oliivid, marineeritud kurgid, kookospiim

Vürtsid : sool, must pipar, suhkur, kuivatatud tšillid, loorberilehed, punane vein, valge vein või palsamiäädikas, sojakaste

Piimatooted: või, kõva juust (nt Parmesan)

Köögiviljad: sibul, küüslauk, kartul

Rasvad: oliiviõli, päevalille- või rapsiõli

Konservid: moosid, chutney´d

Kasulikud näpunäited sahvri korraldamiseks:

  • Pange äsja ostetud toiduained riiulis tahapoole, et saaksite kõigepealt tarbida vanemaid kaupu.
  • Kontrollige regulaarselt parimat kuupäeva ja tarbige toitu aegsasti, enne kui see halvaks läheb.
  • Ärge tarbige konserve, mille kaas on paisunud. Sama kehtib ka kaanega suletavate hapukurgipurkide kohta.
  • Paigutage lahtised kuivained metallist, klaasist või plastikust õhukindlatesse anumatesse, need ei näe mitte ainult head välja, vaid aitavad ka sahvris olevaid toiduaineid paremini riiulitel organiseerida.