Puhastage grillresti toore sibulaga

See võib esialgu tunduda kummaline, kuid sibulaga saab grillrestile kinni söestunud toidujäägid hõlpsalt kätte. Lõigake sibul pooleks ja torgake pool sellest lihahargi otsa ning käige grillrest üle. Peske rest voolava veel all puhtaks. Vajadusel kasutage harja.

Puhastage grillresti kohviga

Kui teil ei juhtu kodus sibulat olema, siis sellest pole probleemi! Kohviga grillresti puhastamine tagab sama hea tulemuse! Valmistage kange kohv ja valage see piisava suurusega anumasse. Asetage rest kohvi sisse nii, et see oleks tervenisti vedelikuga kaetud. Jätke rest ligunema vähemalt 60 minutiks. Võtke rest anumast välja ja puhastage seda voolava vee või köögiduši all harjaga hõõrudes. Kohvi happesus aitab restilt puhastada mõõdukalt kinnikõrbenud toidujääke.

Appi tuleb söögisooda

Söögisooda on aine, mida leidub ilmselt igas kodus. See on suurepärane ökoloogiline puhastusvahend väikese raha eest! Võtke 3 osa soodat ja 1 osa vett ja segage hoolikalt! Kandke saadud segu restile ja hõõruge pinda käsna abil ning loputage voolava vee all. Kasutage naha kaitsmiseks kummikindaid!

Soodalahus pihustupudeli jaoks:

60 g soodat

1 liiter sooja vett

1 plastikpudel

1 paar ühekordseid kindaid naha kaitsmiseks

Vana ajaleht, mida puhastamisel resti alla alla panna

Valage anumasse vesi ja lisage sooda, segage hoolikalt läbi. Kallake saadud lahus puhtasse pihustuspudelisse. Pihustage puhastusvahend määrdunud restile ja laske sellel vähemalt tunni jagu "tööd teha".

Nipp! Pintseldage grillresti taimeõliga, siis ei jää toit selle külge kinni.

Toiduosakeste grillrestile kinnijäämise vältimiseks pintseldage resti taimeõliga, selleks on sobivad rapsi- või päevalilleõli.