Ettevalmistus
Noored sparglid ei vaja muud ettevalmistust kui pesu. Suurematel ja vanematel trimmi varred kuni puiduse osani ja lõika viimane maha. Ära neid ära viska, vaid kasuta köögivilja-puljongite jm valmistamiseks, mida valad näiteks risotole. Tegelikult kannatavad blanšeeritud otsad tükeldatult ka koorekastmes hautamist, siis võiks neid serveerida koos pasta või kanaga.

Kuumutamine
Keetmisel ja küpsetamisel on hea, kui teed seda võimalikult lühikese aja jooksul. Keeda 3–5 minutit, auruta 4–5 minutit ja serveeri esimest saaki Hollandi kastme või kuuma sulavõiga. Spargel sobib oma loomult hästi koos roheliste herneste, roheliste ubade ja spinatiga.

Taimne lasanje kodujuustu ja roheliste köögiviljadega

Juustupirukas sparglitega

Võis frititud sparglid oliivimajoneesiga

Munaroog seente, spargli ja viineriga

Jaga
Kommentaarid