Pannkookide maitsvad variatsioonid:

  • Näputäis söögisoodat või mineraalvee kasutamine muudavad pannkoogitaina õhuliseks ja kohevaks.
  • Magusate pannkookide jaoks võib tainasse segada 1 spl suhkrut ja näpuotsaga vanillisuhkrut.
  • Eriti maitsvad koogid saate, kui segate pannkoogitainale värskelt hakitud ürte.


5 levinumat viga pannkookide küpsetamisel:

1. Pannkoogitainas jääb liiga kõva

Kasutage küpsetamisel mineraalvett, mis muudab taina eriliselt õhuliseks. Laske tainal 15 minutit enne küpsetama asumist seista.

2. Liiga palju õli

Pange pannile ainult õige pisut õli ja kasutage pintslit või majapidamispaberit, et hõõruda see laiali. Panni võrdselt õliga katmine aitab vältida kookide kleepumist selle külge.

3. Pannkook on kõrbenud

Küpsetage pannkooke keskmisel temperatuuril.

4. Keerate pannkoogi ümber liiga vara või liiga tihti

Küpsetamisel on võtmesõnaks kannatlikkus. Kooke peab ringi keerama ainult ühe korra. Väikeste õhumullide ilmnemine koogi pinnal annab märku, et kook on ühelt poolt küpsenud.

5. Kui viimane pannkook saab valmis, siis esimene on juba jahtunud.

Hoidke valmis tehtud pannkoogid ahjus 60 kraadi juures soojas.