Läksid nädalavahetuseks metsa telkima. Tahad muna keeta, aga unustasid potid-pannid koju? Pole probleemi, muna saab lõkkel keeta spetsiaalsete nõudetagi. Piisab pabertopsist, näiteks bensiinijaama kohvitopsist, kui midagi paremat käepärast pole. Lisaks läheb vaja vett. Ning loomulikult muna.

Esmalt tee tuli üles. Oota, kuni on tekkinud piisaval hulgal sütt. Pane muna topsi, vala vesi peale ning aseta kuumade süte vahele. Kui vesi on keema läinud, keeda muna umbes kümme minuti. Ja valmis ta ongi. Üks kõvaks keedetud muna.
Kui mässid muna ümber veel natuke sibulakoori, tüki punast T-särki, või värvilisi lõngu, saad kena, värvikireva muna. Täpselt munadepühaks sobiliku. Looduses ja loodusliku.

Vaja läheb:
Pabertopsi
Vett
Muna

Muna küpsetamine lõkkes

Veetsid mõnusa öö metsas telkides ning mõtlesid hommikusöögiks muna praadida? Aga potte ja panne pole kaasas. Küpseta muna siis otse lõkkes. Tee lõke ning oota, kuni tekib piisaval hulgal sütt. Võta muna, tee selle teravamasse otsa auk. Pane sütele ning üsna pea, täpsemalt, umbes viis minut hiljem, ongi sul lõkkes küpsetatud muna.

Vaja läheb:
Muna

Lihtne lõkkemuna kartuliga

Lõkkel ei pea toitu tegema ainult pottides ja pannidel. Võid kasutada teisigi õõnesvahendeid. Nagu köögivilju, näiteks kartulit. Lõika kartul pooleks, kaabi seest tühjaks ning löö sinna lahti üks muna. Tee lõke üles, oota kuni on piisavalt sütt. Aseta munaga täidetud kartul sütele ning oota, kuni roog valmib.
Vaja läheb:
Muna
Kartulit

Munakohv

Kohvi jood? Muidugi jood, kes siis ei jooks. Aga kohvi toore munaga? Kõlab üsna rõvedalt, aga tegelikult ei ole. Kohe mitte üldse. See Skandinaavia juurtega kohvivalmistamisviis lisab paljude inimeste meelishommikujoogile hoopis uue mõõtme. Ja maitse. Sealjuures hea maitse. Kui ei usu, proovi järgi.

Esmalt võta üks muna ning löö see lahti. Jäta koored alles. Sega toores muna korralikult läbi. Seejärel purusta munakoored pisikesteks tükkideks. Lisa segatud munale koored, vesi ja kohvipuru ning sega see ühtlaseks massiks.
Kalla see möga keevasse vette ning lase umbes kolm minutit keeda. Võta kohvi tulelt ning kalla sinna tass külma vett — see viib kohvipuru põhja. Lase keedisel minutit kümme tõmmata. Ja siis ongi munakohvi valmis.

Vaja läheb:

Muna
Vett
Kohvi