Laboritingimustes tehtud katsete järgi saab eristada kolme erinevat tüüpi pindasid, millel viirus püsib 24 tunnist kuni kolme ööpäevani.

Spetsialistid soovitavad ostetud toidukaubad - kile-, klaas- ja paberpakendid kodus puhtaks pesta või desinfitseerimisvahendiga üle lasta. Oluline on ka puu ja köögiviljad korralikult sooja vee ja seebiga puhtaks pesta. Alternatiivna soovitatakse ostetud toidukaupu mitte kohe kasutama hakata, vaid tõsta need paariks päevaks näiteks esikusse või ukse taha.

Eriti oluline on ohutuse tagamine olukorras, kui toidukaup viiakse karantiinis olejatele ja teistele riskirühma kuulujatele.

Materjaliteadlane Marek Strandberg jagas sotsiaalmeedias ülevaadet sellest, kuidas seebiveega, 80% viina ja vesinikperoksiidiga saab poest toodud toidukraami desinfitseerida.