Kui see katsetus ei andnud tulemusi, su kohvivajadus on endiselt alles ja mustalt ei meelde, siis pakun sulle mõned ideed, millega kohvi mõrkjat maitset peita või muuta, kirjutab Ardi Ravalepik portaalis paleo.ee

Kaneel

Lisa kohvitassile umbes teelusikatäis kaneeli, see annab mõnusa kõrvalmeki, pehmendab kohvi maitset ja on tervisele kasulik ka. Trikk on panna kaneeli piisavalt palju, et see keelel pisut kipitaks – pelgalt sõrmeotsaga doseerides võid küll kaneelimaitset tajuda, kuid see pole veel see. Katseta erinevate kogustega.

Vanilje

Kui kaneel kohvis pole sinule, siis proovi hoopis vaniljekohvi, ehk on see suupärasem? Lisa paar tilka vaniljeekstrakti.

Kookospiim

Lisa koore asemel kohvitassi hoopis kookospiima, see on kreemjas ja maitsev. Kookosel on selgelt äratuntav maitse, kui esimene lonks pole sulle mokka mööda, proovi mõned lonksud veel – su esmamulje võib muutuda.

Pähklipiimad

Enamlevinud on mandlipiim, kuid valmistatakse ka teisi, näiteks India või sarapuupähklist. Poest ostes kontrolli enne ostu alati pakendilt koostisosi, paljud neist sisaldavad ebatervislikke lisandeid.

Või

Jah, või. Tavaline 82% rasvasisaldusega taluvõi. Kuigi see võib mõttena lausa veider tunduda, siis või pehmendab kohvi teravust ja teeb joogi siidjaks. Proovi kasvõi korra. Ja iseenesestki mõista, ära vali soolast võid.

Lõpetuseks midagi sulle mõtlemiseks. Kui sa oled alati vajanud suhkrut ja koort, et kohvi enda maitset peita või pehmendada, äkki see tähendab, et sulle tegelikult kohvi üldse ei maitsegi? Ehk oleks parem valik alustada hommikut hoopis tassikese rohelise teega?