Toidukaupluste esindajad on pannud südamele, et kaupu kokku kuhjates mõeldaks läbi oma pere vajadused ja ei lastaks toidul raisku minna. Tooraine, vesi, energia, maakasutus ja tööjõud on ressursid, mida toitu ära visates samuti raisatakse.

Maaeluminister Arvo Alleri sõnul on Eestis toiduvaru piisavalt: „Kauplustes toitu jätkub, aga kuna eriolukorra eesmärk on eelkõige see, et inimesed puutuksid üksteisega võimalikult vähe kokku, siis võiks koju perele varuda toiduaineid kaheks nädalaks. Nii saame vältida poodides liigseid kokkupuuteid inimestega,” ütles minister.

Praeguses eriolukorras on paljudel hinnatundlikel peredel aga keeruline toitu varuda.Toidupoed teevad hetkel tavapärasest vähem annetusi ja on väga sümpaatne, et mitmed Tallinnas asuvad restoranid on peale sulgemist oma toidutagavara Toidupangale annetanud, kutsudes üles ka teisi söögikohti sarnaselt toimima.

Heateo on teinud: NOA, NOA Chef's Hall, Paju Villa, Tuljak, OKO, Vapiano ja Hell Hunt Pubi.

Toidupank andis teada, et restoranide tehtud annetused jõudsid lisaks Tallinnale ka Valka ja Haapsallu.

Järgmised kuud saavad olema paljude eestlaste jaoks rasked. Abivajajaid saad aidata, kui viid kauem säilivaid toiduaineid Toidupanga annetusautomaatidesse!