Tervislik toit ei mõjuta ainult keha. Sellel on ka seos vaimuga ning dieet, milles on palju transrasvu, suhkrut ja naatriumi, on seotud depressiooni ja ärevuse tekkega. Toidud, milles on palju aminohappeid, häid rasvu ja D-vitamiini, aitavad aga tagada head enesetunnet.

2. Paremini toimiv aju

Ajakirjas JAMA Neurology avaldatud Ameerika teadlaste uuringu kohaselt võib kõrge küllastunud ja transrasvade sisaldusega dieet aastatega ajule halvasti mõjuda. Ajul on normaalseks toimimiseks vaja häid rasvhappeid - näiteks kala, pähklid ja avokaado - aitavad kaasa paremini toimivale ajule.

3. Töötulemused paranevad

Bioloogilisel tasandil on toit inimese kütus. Selle eesmärk on panna teie keha töötama parimal võimalikul viisil. Mida mitmekesisemalt tervislikku toitu sööte, seda lihtsam on oma eesmärke saavutada, näiteks treenida.

4. Väheneb rinnavähi risk

Üks parimaid viise rinnavähi ennetamiseks on taimepõhine dieet. Nii et lisage taldrikule täisteratooted, köögiviljad, puuviljad ja marjad.

5. Olete vähem stressis

Toidul on suur mõju keha stressihormooni tasemele. Näiteks aitab pistaatsias sisalduv kaalium vähendada stressihormooni kortisooli kogust kehas. Tume šokolaad vähendab omakorda stressi, kuna vähendab keha adrenaliini tootmist.

6. Vastupanuvõime paraneb

Kas põdesid hiljuti mõnda viirushaigust? Tugevdad immuunsust, kui Sinu toidus on esindatud antioksüdandid, probiootikumid ja vitamiinid. Nende hulka kuuluvad kõrvitsaseemned, tuunikala, jogurt ja roheline tee.

7. Parem südame tervis

Õige toitumine võib aitab hoida südame tervist. Näiteks on taimetoitlast puhul täheldatud, et neil eisneb vähem südame-veresoonkonna haigusi. Näiteks, pähklite söömine on seotud ka vähenenud südameataki riskiga.

8. Keha muutub tugevamaks

Tugev keha vajab ehitusplokkidena mitmesuguseid toitaineid. Lihasmassi säilitamine on oluline eriti vananedes. Normaalse kehakaaluga naine peaks sööma umbes 25–35 grammi valku igal toidukorral.

9. Paranenud viljakus

Toit, mida me sööme võib mõjutada viljakust. Kui soovite beebiootele jääda, siis hea valik on avokaado, päevalilleseemned, munad ja tatar.

10. Väheneb osteoporoosi risk

Head luud vajavad toetamiseks head dieeti. Kaltsium ja D-vitamiin on olulised toitained osteoporoosi ennetamisel. Neid saab võist, kalast, munadest ja D-vitamiiniga piimatoodetest.

11. Pikeneb oodatav eluiga

Uuringud näitavad, et inimesed, kes söövad suures koguses köögivilju ja puuvilju, elavad keskmiselt kauem kui need, kelle toitumine seda ei kajasta.

12. Paranenud tootlikkus

Bringham Youngi ülikooli uuring näitab, et tervislik toitumine muudab töötajad produktiivsemaks. Hea töötulemused viivad sageli edutamiseni.

13. Hea nägemine

Antioksüdandid on silmadele head ja mustikas leidub neid eriti rohkelt. Mustikas kaitseb silmi haiguste eest ja aitab parandada nägemist.

14. Säravam nahk

Õige toitumine aitab kaasa tervele ja säravale jumele. Näiteks on leitud, et suhkur kiirendab nahka vananemisprotsesse.

15. Hangi rohkem energiat

Päikesest pärit D-vitamiin on esimene samm energia poole. B-vitamiin paneb samuti ennast paremini tundma. Lisaks neile tagavad energiat head rasvad, täisteratooted ja valk.

Allikas: Me Naiset