Erinevaid Vana Tallinna versioone on aastate jooksul loodud nii- ja naasuguseid, ent nüüd on põhjust tõeliselt kõrvu kikitada: areenile astub Vana Tallinn Vodka. Liviko Distillery Editioni toote baas on liköör Vana Tallinn, tootmistehnoloogia London Dry stiilis destilleeritud džinni traditsiooniline meetod ja liigitub see maitsestatud viinaks. Võime kinnitada, et mitte ainult kirjeldus, vaid ka jook ise ajas saatejuhtide pead korralikult huugama. Eelkõige maitse- ja lõhnaomaduste, mitte kanguse või koguse tõttu, muide. Mõelge nüüd ise: lõhnab nagu Vana Tallinn, järelmaitse on nagu Vanal Tallinnal, aga ise on hoopis viin. Lähemalt nagu ikka, saates.

Juhuks, kui kodus järele proovida tahame, lisame siiski juba siin paar võimalust serveerimiseks: a) klassikalise viinana pitsist puhtalt ja jahutatuna, b) toatemperatuuril likööriklaasist, et ka lõhnad kenasti mekkijani jõuaksid.

Ent sellega ablaste saatejuhtide huvi veel ei piirdu, kuivõrd Hanna Kauri tegemiste nimekirja mahub veel palju huvitavat. Muu hulgas on ta välja töötanud keskkonnateadliku tootmislahenduse, kus karastusjoogi tooraine saadakse džinni tootmisest üle jäänud kraamist. Nii proovime kohapeal ära ka Re-Crafted Crafter’s Junibeeri alkoholiga ja alkoholita versioonid, räägime, kuidas tundub ja uurime, kuidas seda kõike ikkagi täpsemalt tehakse.

Küsimused, pretensioonid, pakkumised ja kommentaarid palume aadressile vala@delfi.ee. Jälgige meie tegevusi Facebookis: www.facebook.com/valavalja ja Instagramis: www.instagram.com/vala_valja_podcast

Kuula joogisaate “Vala välja!” uusima saate salvestust siit:

1x
00:00