Koostisosad:

100 g kiirkaerahelbeid

90 g jahu

1 tl kaneeli

2 spl kookosõli

1½ tl küpsetuspulbrit

1/4 tl soola

100 g vahtrasiirupit

1 muna

1/2 tl vaniljeekstrakti

90g šokolaaditükke

Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 170 kraadini.


2. Sega suures kausis kokku kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool.


3. Vahusta muna.


4. Sega kokku vahtrasiirup, kookosõli ja vaniljeekstrakt.


5. Lisa märjad koostisosad kuivadele koostisosadele ja sega. Lisa šokolaaditükid ja sega korralikult läbi.


6. Pane tainas 30 minutiks külmutuskappi.


7. Võta tainas külmikust välja ja tee sellest väikesed pätsikesed. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta pisut lamedamaks.


8. Küpseta 12-13 minutit või kuni kergelt pruunistunud.

Lihtsad kaerahelbeküpsised

Koostisosad:

500 g kaerahelbeid

5 sl mett

150 g sulatatud võid

4 suurt muna

maitse järgi suhkrustatud ingveritükke

Valmistamine:
1.Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.


2. Lisa sulavõi, kaerahelbed ja suhkrustatud ingveritükid.


3. Sega hoolega ja lase tainal enne küpsetama asumist veidi seista.


4. Tõsta tainas supilusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadises ahjus ca 12 minutit või kuni küpsised on helepruunid. Lase jahtuda!
Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid