Nõudepesulappe ja pesukäsnasid võiks olla köögis mitu.

Köögilapid ja nõudepesukäsnad koguvad endasse baktereid. Mõistlik oleks kasutada mitut nõudepesulappi või käsna ja rakendada neid erinevate pindade puhastamisel, nii ei teki ristsaastumise ohtu.

Ärge puhastage külmikut, lauda ja kapipealseid sama lapiga või käsnaga, mida kasutate ka nõude pesemisel.

Nõudepesulappe võiks olla köögis mitu. Sõltuvalt tootest on võimalik neid ka pesumasinas pesta. Keskkonna- ja rahakotisäästlik on nõudepesulappide pesumasinas pesemine.

Peske neid koos oma tavalise pesuga. Valige kvaliteetsed puhastuslapid ja käsnad ning nende kasutusaeg kestab pikemalt!

Kui tihti peaks puhastama korduvkasutuses olevat veepudelit?

Pese veepudelit korralikult ja nii tihti kui võimalik.
Kui sul on veepudel alati kaasas, hakkad kindlasti rohkem vett tarbima. Suvel on kuumade ilmadega lihtne meeles pidada, et vett tuleks regulaarselt juua. Kuid regulaarselt veejoomine on harjumus, mida ei tasu unustada ka siis, kui sügis on kätte jõudnud.

Inimese keha sisaldab sõltuvalt vanusest 60–75% vett ning seetõttu on ilmne, et selle tasakaalu häirimine toob kaasa palju terviseprobleeme. Veepuudus muudab haigeks ja ülekaaluliseks.

Osta endale taaskasutatav veepudel, mis on hügieeniline ja mida on lihtne puhastada. Korduvkasutuses veepudelid haagivad enda külge palju baktereid.

Pese veepudelit korralikult ja nii tihti kui võimalik. Kasuta selleks pudeliharja. Muuda harjumuseks pesta veepudelit enne igat kasutuskorda. Pööra tähelepanu ka kätepesule, sest mustadelt kätelt kanduvad pisikud pudelile.

Mitu lõikelauda on Sinu kodus?

Lõikelauda on oluline peale kasutamist korralikult puhastada!
Õige vastus sellele küsimusele oleks - mitu! Lõikelauda peaks vahetama tihedamini, kui me harjunud oleme, sest lisaks toidu lõhnale imevad need endasse ka baktereid. Lõikelaud puutub toiduainetega tihedalt kokku ning ebapiisav hooldamine loob mikroobidele suurepäraseid paljunemis- ja levimisvõimalusi.

Kindlasti ei tohiks kasutada sama lõikelauda liha ja juurviljade lõikamiseks. Valikuvõimalusi on palju - puit, marmor, plastik või klaas. Oluline on lõikelauda peale kasutamist põhjalikult puhastada!