"Minu tädi on endise restorani Kungla peakokk, olen temalt palju õppinud," rääkis Kristiina, kes alustas hiljuti koostööd Kanal 2-ga, kus juhib uut meeleolukat toidusaadet pealkirjaga «Sööma!»

"Pühade eel maakoju jõudes, maitsestab abikaasa liha. Tal on oma nipp küüslaugu küünte liha sisse panemiseks. Jõlulaupäeval, enne kirikusse minekut paneme liha ahju küpsema ja tagasi tulles on see kenasti valmis saanud ning maitseb ülihästi," rääkis Kristiina.

"Liha kõrvale sööme kartulit ja hapukapsast. Viimast võin lausa iga päev süüa ja isu ikka täis ei saa. Kommide asemel valingi igal võimalusel hapukapsa," lisas ta.

"Peolaualt ei puudu ka sült ja piparkoogid ning mandariinid. Kui söök on söödud, saabub jõuluvana suure kingikotiga," ütles Kristiina.

Kristiina valmistab perele jõulude ajal saiavormi, mille retsepti ta ka Oma Maitsega jagas. Ta kasutab saia asemel sepikut.

Koostisosad:
4 muna

piim

kuivatatud sepik

suhkur

kaneel

moos

Valmistamine:

1. Vorm määrida võiga, seejärel kiht sepikut, lisa moosi ja kaneeli.

2. Nii mitu kihti järjest, seejärel klopi munad, lisa piim, natukene suhkrut. Vala klopitud munad koos piimaga vormi. Pane vorm 40 minutiks ahju ja küpseta 250 kraadi juures.

3. Seeveeri koos jäätisega. Maitseb koduselt!