Krõbedikku võib serveerida nii vanillikastmega- kui ka jäätisega ja seda on hea süüa nii suvel külmalt kui talvel kuumalt.


Sussex´i hertsoginna Meghan Markle.


Koostisosad:


250 g mustikaid


250 g põldmarju


1/2 tl vanilliekstrakti


2 tl sidrunimahla


1 supilusikas vahtrasiirupit


1 tl värskelt riivitud ingverit


Purukate:


2,5 kl kaerahelbeid


5 spl mett või vahtrasiirupit


2 tl kaneeli


5 spl mandlijahu (või nisujahu)


1/2 tl vanilliekstrakti


5 spl kookosrasva (külmpressitud ja toatemperatuuril)


1 tl linaseemneid (soovi korral)


Sool (maitse järgi)

Valmistamine:

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Loputa marjad veega ja aseta kaussi. Lisa vanilliekstrakt, sidrunimahl, vahtrasiirup, ingver ja sega korralikult läbi. Tõsta umbes 28 cm läbimõõduga ahjuvormi.

Sega kausis kaerahelbed, sool, vanilliekstrakt, kaneel ja linaseemned. Sega kõik komponendid korralikult läbi ja lisa segule vahtrasiirup ja kookosõli. Sega veelkord. Puista purukate marjadele.

Küpseta ahjus 35-40 minutit kuni marjadest imbuv mahl hakkab mullitama ja krõbedik on servadest kergelt pruun.