Hooajalisest kraamist keskendume seekord kõrvitsatele ja kabatšokkidele, seletame ära, millal kasutada muskaatkõrvitsat, millal Hokkaido kõrvitsat ja kuidas kõige ökonoomsemalt säilitada meie tavalist kõrvitsat.

Viimasel ajal räägitakse muudkui tervislikust toitumisest. Eks see oluline ole, aga paljusid hirmutab tervisliku menüü kokkupanek, sest see tundub nii pagana keeruline. Meie uus rubriik “Päevamenüü” teeb nüüd otsa lahti ja kolme põhitoiduga näitame, et tervislik ei tähenda keerulist ega aeganõudvat.

Laste maitsemeelte kujundamisel on vanematel suur roll. Toitumisterapeut Külli Holsting annab nõu, mida teha aga siis, kui me avastame, et teismeline joob energiajooke või köögivili on tema jaoks täiesti out?

Sügis on aeglase toidu aeg — milline võiks olla sinu poenimekiri Hiina meditsiini järgi?

Keskendume ka pihlakale, ebaküdooniale, mädarõikale ja räägime ka fermenteerimisest. Kui sa pole kapsast või üldse köögivilju varem hapendanud, siis viimane aeg sellega algust teha. Selline töötlusviis on seedimisele ülikasulik.

Toit on ka elustiili mõjutaja ja seekordses numbris astuvad lugeja ette kolm Eesti staarkokka, kes on teinud oma elus ja äris suure kannapöörde. Vaatame, mille põnevaga tegelevad praegu Imre Kose, Joel Ostrat ja Indrek Kivisalu, kes kõik aastaid restoranikülastajatele toitu valmistanud.

Tundrasse oled mõelnud minna? Võib-olla kohe ära torma sinna, sest tundra paneb su proovile. Tundrat uurimas käinud Aimar Ventsel teab omast käest, mis on avitaminoos ja kuidas maitseb põhjapõdra veri.

Pakume ka palju muid retsepte: tatraga saab teha imesid, ükski sügis ei möödu ilma õunakookidega ja vaatame ka, kust on pärit kook, mida kõik armastavad ehk Napoleoni kook.

Mõnusat lugemist ja avastamist!

Oma Maitse ajakirja saad tellida SIIT!