Õue sööma! Lõkkeomlett seentega
Esmalt võta tükk peekonit. Sellist parajalt pekist, et hammas ei põruks, ja hõõru sellega küpsetamiseks sobiliku anuma, olgu selleks siis pott, pann või paberkott (!), põhja ja külgi. Eralduv rasv ei lase munaroal põhja kõrbeda, mis lõpptulemust silmas pidades on ainult hea. Süsi võib ju olla teatud tingimustel igati kasulik, ent roa maitseomadusi ja väljavaateid anum pärast kokkamist puhtaks saada, see ei paranda. Pigem vastupidi.
Seejärel lõika ülejäänud peekon ning kukeseened tükkideks. Mitte liiga suurteks, mis kurku kinni jäävad ega ka mitte liiga väikesteks, mida ei leia parima tahtmise korral isegi hambaaugust üles, vaid mõnusalt suupärasteks.
Puista seened ja peekon anumasse ning lisa muna või kaks. Või kolm. Ja ikka toores, eksole, mitte keedetud. Sega kogu kraam korralikult segamini ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Või muude ürtidega.
Ja nüüd polegi muud kui roog tulele ning oodata. Kui kaua? Täpselt niikaua, kuni muna on hüübinud. See on kindel märk sellest, et omlett on valmis. Lõkketule ebaühtlases kuumuses võib see keskmisest pisut kauem aega võtta, kuid seda paremini toit pärast ka maitseb.
P.S. — toiduainete kogused sõltuvad sööjate hulgast ning isu suurusest.
Vaja läheb:
Parajalt pekist peekonit
Kukeseeni
Muna
Natuke kannatust
Vaata ka videost, kuidas lõkkeomletti teha!