Päev Pärnus tähendab kindlasti hästi söömist, kuid selleks, et leida üles päriselt külastamist väärt pärlid, tuleb vaadata pisut kaugemale kui kohalikud makstud reklaamid. Tasub uurida, mida teevad kohalikud maitsenaudingute ja elamuste saavutamiseks. Väiksemates linnades on ju paljuski just kohalikud elanikud need, kes hoiavad turismivälisel hooajal – talvel – söögikohad elusana. See tähendab, et toidukohad peavad meeldima esmajärjekorras kohalikele ning alles siis turistidele.

Lähemegi siis päevasele toidu- ja joogitiirule mööda suvepealinna ning vaatame, kuidas saata hommik õhtusse Pärnu parimate maitsete saatel. Alustame oma jalutust rannarajoonist, päevasteks söömisteks liigume kesklinna, seejärel tagasi päris randa ning õhtuseks meelelahutuseks taas südalinna. Pendeldame mööda Pärnut!

Hommikusöök

Kohvik Supelsaksad

Pärnu üks kuulsamaid ja populaarsemaid kohvikuid asub 150 aastat vanas palkmajas Pärnu peamisel tänaval randa. Vana maja väärikas olek ja kohviku sisekujundus on oskuslikult kokku sobitatud, mistõttu pälvis kohvik Supelsaksad 2010. aastal ka Eesti sisearhitektide liidu söögikoha interjööride preemia. Meeleolu loovad värviline mööbel, pitsid, laudlinad ja valitud serviisid. Tunnete tõelist kohviku atmosfääri. Värskelt küpsetatud saiad lõhnavad, imelised koogid ahvatlevad. Samas pakutakse ka tõsisemat kõhutäidet. Menüüs on salatid, supid ja praed, suur tee- ja kohvivalik. Astuge sisse ning kui on vabu laudu, haarake üks kohe endale!

Lõunaoode

Kohvik XS

Suvepealinna üks legendaarsemaid ja traditsioonilisemaid kohvikuid Cafe XS asub Pärnu südalinnas. Kohvik pakub aromaatset kohvi, koduseid kooke ja maitsvaid soolaseid sööke. Kohviku professionaalsest menüüst leiab mistahes maitsele midagi meelepärast: kohvikus saab tellida nii suuri ja maitsvaid salateid, värskeid pastaroogasid, hõrke suppe kui ka suus sulavaid pannkooke. Magustoiduks saab nautida kohapeal valmistatud kooki koos tassikese kuuma ja virgutava kohviga. Cafe XS-i külastus Pärnus on samal pulgal Sydneys ooperiteatri või Kairos püramiidide ära nägemisega – seda lihtsalt peab tegema!

Lõuna

Piccadilly taimetoidukohvik

Eesootav rikkalik õhtusöök, milleni veel mõned tunnid aega, eeldab kerget lõunat – samas ka toitvat, et jõuaks seni veel linnaga tutvuda. Niisiis astume sisse taimetoidukohvikusse Piccadilly, mis on hubane, hooliv ja õnnelik kohvik Pärnu südames. Kohvikupidajad usuvad puhtasse toitu ning väikeste tegijate suurtesse muutustesse – kohvikus pakutakse eetilist taimetoitu, suurepäraseid kooke-küpsiseid, mahedat käsitööšokolaadi ja ehedaid naturaalseid veine.

Kohvikus kasutatakse puhast ja tervislikku toorainet ning tehakse koostööd kohalike väiketalunike ja -tootjatega. Kohviku köök on 100% lihavaba, pakutakse ka laktoosi-, gluteeni- ja suhkruvabu roogi ning küpsetisi. Aukohal on täisteratooted ja naturaalsed maitsed. Kohvikus peetakse väga lugu traditsioonidest, kuid hoitakse ka pilk teravana uuenduste tarvis.

Õhtusöök

Rannahotelli restoran

1937. aastal ehitatud Rannahotell avati täielikult renoveerituna taas 2016. aastal. Hotell paikneb paari sammu kaugusel rannapromenaadist ja supelrannast. Siit leiab ühe Pärnu parima à la carte'i restorani ning avara merevaatega suveterrassi. Hotelli restoran ja suveterrass on üks külaliste lemmikuid läbi aegade.

Öömüts

Retrostiilis öölokaal Kassa

Lokaal Kassa Pärnu kesklinnas vanas ohvitseride klubi majas meelitab pidutsejaid retrostiilis interjööri ja nostalgiahõngulise muusikavalikuga. Meelde tulevad aastad, kui kassettmakilt lasti diskomuusikat ning populaarne oli kabaree. Nii mängitakse Kassas peamiselt 1980. ja 90. aastate hitte, mis on vürtsitatud tänapäevaste tantsuhittidega. Nädalavahetusel saab nautida erinevaid esinejaid ja kindlasti ei puudu eheda viina kõrvalt ka hapukurk. Öölokaali Kassa pääseb alates 25. eluaastast.