Seda sa küll ei teadnud! Smuutidest ajurvedaliku nurga alt
Rohelised taimed lõhustavad rakke, nad vabastavad rakkudest energia. Pärast smuuti joomist toimub n-ö energialaks. Positiivne on seejuures asjaolu, et vabanevad ka rasvarakud, aga negatiivne on see, et need ei piirdu nende rakkudega, vaid lähevad ka teiste kallale. Kahjustada saavad meie luustik jms. Ajurvedas on selline termin nagu ojas. Ojas (häälda: odžas) annab meile immuunsuse, see on väga väärtuslik, keha toodab seda päevas vaid tilkade kaupa. Smuuti võib ka ojas’ile haiget teha ja meie immuunsüsteemi nõrgestada.
Ajurveda ei poolda seda, et võetakse toored köögiviljad, pannakse need kokku, püreestatakse ja süüakse siis. Selline toit on raskesti seeditav. Ajurveda köögi esimene põhimõte on, et toit peab olema kergesti seeditav ja omastatav. Me kuumutame toiduaineid potis või pannil selitatud võis, nende omadused segunevad ja neist saab justkui uus toit. Nii energeetiliselt kui ka maitseomadustelt. Aga kui me võtame need toorelt ja laseme püreeks, siis nad jäävad eraldiseisvaks ja see on kehal hästi raske omastada. Selle tulemusel tekib teine ajurveda võtmeasi ama – toksiinid. Sellise smuuti joomisel tekivad meil lõpptulemusena toksiinid. Nii et ajurveda seda suurt smuutimajandust ei poolda. See on kaasaja inimese kiire elutempo lahendus, natuke sarnane sellega, kui me lihtsalt süstiksime endale toitaineid sisse.