Nuudlisupil on kahetsusväärne kiirtoidu kuulsus. Tihti nimetatakse ramen’iks ka kuivatatud nuudleid, millele tuleb maitseainesegu koos kuuma veega peale kallata ja siis mõned minutid oodata. Kes vähegi on Jaapani toidu filosoofiasse süvenenud ja õiget ramen-suppi maitsnud, see mõistab, et kiirsuppi ramen’iks nimetada on ilmselge solvang õigele puljongile üles ehitatud ramen’ile. Tõsi on vaid see, et kui puljong on valmis, kulub ramen’i koostisosade keetmiseks tõesti vaid minuteid.

Tummine ja maitserikas puljong võiks olla ise keedetud ja selleks sobivad nii kana-, kondi-/lihapuljong, köögivilja-, mereanni- või seeneleem, peaasi et selle maitse oleks suud täitvalt täidlane. Ühestki kuubikust ega kontsentraadist õiget puljongi maitset ikkagi kätte ei saa.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid