10.04.2019, 20:00
PÕNEVAID LIHAFAKTE | Miks ei küpse liha mõnikord pehmeks ja kuidas teha marinaadi, mis on kindla peale minek?
Lihal ja lihal võib olla suur maitsevahe. Millest see tuleb? Ja miks me üldse liha sööme, kui see on pigem kallis kui odav?

FOTO:
Liha on üks meie kõige tähtsamaid igapäevaseid valguallikaid, mis täidab kõhu pikaks ajaks ning aitab sedaviisi kehakaalu stabiilsena hoida. Üks keedetud 100-grammine lihatükk sisaldab 27–35 g valku. Liha on ka mineraalainerikas, eriti raua ja tsingi poolest. Esimene on vajalik punaste vereliblede moodustamiseks ja veresoonkonna funktsioneerimiseks, teine hoiab korras meie immuunsüsteemi. Liha on heaks vesilahustuva B- ja rasvlahustuva D- vitamiini allikaks.