Soojendage ahi 180 °C (pöördõhu korral 160 °C).

Hakkige marineeritud sidrun koos küüslaugu ja rosmariiniga peeneks, seejärel tõstke need uhmrisse, lisage soola ja pipart ning hakake tampima. Hõõruge koostisosad jämedateraliseks pastaks, lisage kaks supilusikatäit oliiviõli ja granaatõunasiirupit ning segage väikese lusikaga läbi. Tõstke anum kõrvale.

Puistake punase sibula sektorid nii suurde ahjuvormi, millesse mahuksid kõrvuti kaks kana. Kui teil piisavalt suurt vormi pole, võite kasutada kahte vormi ja jagada sibulaviilud nende vahel. Niristage sibulatele kaks supilusikatäit oliiviõli.

Määrige kana puhaste kätega seest ja väljast sidrunipastaga kokku ning tõstke ahjuvormi sibulate peale. Kallake vormi vett, kuid hoiduge seda kanale valamast. Katke ahjuvorm fooliumiga, pistke eelsoojendatud ahju ja küpsetage 40 minutit, seejärel eemaldage foolium ja küpsetage kana veel 30 minutit või seni, kuni liha on korralikult läbi küpsenud.

Küpsuse kontrollimiseks tehke sisselõige koiva ja kere ühinemise kohta: kui välja valguv vedelik on selge, on kana valmis.

Võtke praad ahjust välja ja laske sel mõni minut seista, enne kui kana lõikelauale tõstate. Eemaldage liha kahe kahvli abil kontidelt ja rebige tükkideks. Pange rebitud liha ahjupotti sibulate ja lihavedeliku hulka tagasi. Serveerige rooga ahjuvormis või tõstke vaagnale, puistake peale granaatõunaseemneid ja piparmündilehti.

Roog valmib 70-80 minutit. Kogus: kuuele.

Allikas: Zoe Sugg “Tulge külla!”