30.01.2025, 17:16
KOKAKOOL | Juuretisega croissant’id rahvusvahelise croissant’i-päeva tähistamiseks
(4)Juuretisega croissant’id on tae-va-li-kud! Krõbekrõbedad, pikaajalisest fermenteerumisest eriti maitseküllase sisu ja eheda või mekiga. Kui pärmitaina-croissant kõlbab süüa eelkõige samal päeval, siis juuretise-croissant maitseb hea veel kolmandalgi, soojenda vaid enne söömist üles. Starterist valmis saiakesteni planeeri aega lausa neli päeva, kuid ära ehmata, enamik sellest on pikk ootepaus (ehk vaba aeg tööks ja mänguks) koos väikeste vahetegevustega.

Juuretisega croissant’id
FOTO:
Koostisosad:
- 25 g aktiivset juuretist (toidetud viimase 12 tunni jooksul)
- g nisujahu
- 60 g rafineerimata suhkrut
- 9 g peent Himaalaja või meresoola
- 200 g piima
- 300 g 82% võid
- pealt määrimiseks 1 lahtiklopitud muna + 1 sl piima
Retseptis toodud kogusest saad 14 croissant'i.
Oled juba tellija?