Retseptid
08.01.2021, 09:50
Siit saad oma kohustuslikud köögiviljad! Mahlane köögiviljapirukas krõbedal põhjal
Selle piruka retsepti saatis Oma Maitsele lugeja Sigrid. Pirukas, kus saab ühendada meeldiva kasulikuga — mõnusa krõbeda põhja ja tervislikud köögiviljad.
Foto: Jaan Heinmaa
Valmistamine
- Haki sibul ja küüslauk peeneks. Riivi jämeda riiviga suvikõrvitsad ja porgandid. Prae köögiviljad pannil pehmemaks. Maitsesta rosmariini, muskaatpähkli ja soolaga. Kurna liigne vedelik, et pirukapõhi läbi ei vettiks.
- Rulli tainas ahjuplaadile ja äärista ka servad. Jaota ettevalmistatud köögiviljad tainale ning puista peale juust ja poolitatud tomatid.
- Küpseta 220-kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni ääred on ilusasti pruunikad. Kui teed pool kogust, saad 26 cm ümmarguse piruka. Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.