• Delfi
  • Saada vihje
  • Kontakt
  • Reklaam
Oma Maitse
  • Eesti Naine
  • Anne & Stiil
  • Pere ja Kodu
  • Oma Maitse
  • Maakodu
  • Tervis Pluss
  • Telli
  • Uudised
  • Toit ja tervis
  • Elustiil
  • Retseptid
  • Podcast
Retseptid
14.01.2019, 19:00

MÕNUSALT ÜRDINE! Ahjulõhe ürdiste ahjukartulitega

 (3)
Hea võimalus kasutada ära sügisest kuivatatud oma aia ürdid!
Retsept: Anni Arro
Foto: Johannes Arro

Koostisosad:

  • 1 kg lõhefileed
  • sl majoneesi
  • soola
  • kuivatatud lillat basiilikut
  • kuivatatud piparmünti või melissi
  • kuivatatud iisopit
  • kuivatatud fenkolit

Kartulid:

  • 1 kg pestud kartuleid
  • võid
  • soola
  • kuivatatud lillat basiilikut
  • kuivatatud punet
  • kuivatatud iisopit
  • kuivatatud aed-liivateed

Energiasalat:

  • porgandit
  • 2 Eesti õuna
  • 2 sl astelpajumarju
  • 3 sl jõhvikatoormoosi
Valmistamine
  1. Aseta ürdid uhmrisse, purusta ja raputa läbi sõela, et rootsud eralduksid. Lõika lõhe parajateks portsudeks, aseta fooliumile, määri majoneesiga, puista üle ürdiseguga ja maitsesta vähese soolaga. Voldi foolium kinni ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kastmeks paku hapukoore-majoneesisegu värske või kuivatatud tilliga.
  2. Ahjukartulite jaoks aseta teine ports ürte uhmrisse, purusta ja raputa läbi sõela. Tee kartulitele terava noaga rist ja aseta fooliumile. Puista üle ürdipuruga, lisa tükike võid. Voldi foolium kokku ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–30 minutit.
  3. Riivi porgandid ja õunad ning sega kokku astelpajumarjade ja jõhvikamoosiga.
Kommenteeri Loe kommentaare (3)
  • Reklaam
  • Kontakt
  • Tellimine
  • Üldtingimused
  • Tööpakkumised
  • Privaatsussätted
  • © 2021 Ekspress Meedia AS
  • info@ekspressmeedia.ee